Öğr. Gör. Sait Doğan Yöresel Yemek Yarışması Jürisinde

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Aksaray ilinde yapılan Yöresel Yemek Yarışması Kültür Evi’nde gerçekleşti. Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Görevlisi Sait Doğan’ın da jüri üyeliği yaptığı yarışmada yemeklerden Herse, tatlılardan ise Gül Tatlısı birinci oldu.

Kültür Evinde yapılan Yöresel Yemekler Yarışmasına Vali Şeref Ataklı, eşi Adile Ataklı ve protokol üyeleri katıldı. 42 kişinin 62 yemek ve tatlı ile hünerlerini sergilediği yarışmada, 8 jüri üyesinin puanları ile dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. Yarışmada birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın verilirken, dördüncü ve beşinciye mansiyon ödülleri verildi. Aksaray Valisi Şeref Ataklı tarafından yarışmanın jüri üyelerine de teşekkür plaketleri takdim edildi. Aksaray iline ait yöresel yemek yarışmasında dereceye giren yemekler sırasıyla; Herse Yemeği, Çimdik (Düzme) Mantı, Aksaray Tava, Ayva Borani ve Dolaz olurken; tatlı kategorisinde dereceye girenler, Gül Tatlısı, Cevizli-Pekmezli Kurabiye, Kalburabastı, İncelek Tatlısı ve Kabak Ağdası oldu.