En Lezzetli Yemek Yarışması

ASÜ Kapadokya Yöre Mutfağı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin, Turizm Fakültesi’nin de destekleriyle düzenlediği “ASÜ Öğrenciler Arası Yemek Yarışması,” tadımlar ve jüri değerlendirmesinin ardından düzenlenen ödül töreni ile tamamlandı. Yarışmaya Unlu Mamuller ve Pastacılık, Endüstriyel Yiyecek Üretimi, Türk Mutfağı, Servis ve Bar Derslerini alan öğrencilerle, yabancı öğrenciler de önemli katkılar sundu. Ana Yemek ve Tatlılar kategorilerinde ilk üçün ödüllendirildiği etkinlikte konuşan Rektör Şahin, bu türden organizasyonların tanıtıma olduğu kadar, kaynaşmaya ve birlikte iş üretmeye de vesile olduğunu söyledi. Kapadokya Yöre Mutfağı Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Turizm Fakültesi’nin, yöresel yemeklerin ulusal ve evrensel ölçekte tanıtılması için çeşitli çalışmalar yaptıklarını ve ilerleyen süreçte bu çalışmalardan alınan verimin çok daha net şekilde görüleceğini kaydeden ASÜ Rektörü, “Elbette bu işler tek kişinin başardığı işler değil. Organizasyonun planlamasından uygulamasına kadarki tüm süreçlerde emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi. Konuşmanın ardından Turkuaz Öğrenci Topluluğu bir dans gösterisi sundu ve ödül törenine geçildi.

Yarışmada, Ana Yemek kategorisinde “Azeri Pilavı” ile Revan Mustafayev birinci, “Tavuklu Sultan Böreği” ile Zehra Yalabık ve Büşra Şener ikinci, “Harrak” yemeği ile Husam Almafti ise üçüncü oldu. Tatlılar kategorisinde ise liste şu şekilde oluştu; “Napoleon Pasta” ile Cemile Ramazanova birinci, “Böğürtlenli Tiramisu” ile Oğuz Türker Özdemir ikinci, “Volkanik Pasta” ile Ömer Vuraloğlu ve Havva Yiğit ise üçüncü oldu. Katılım gösteren tüm öğrencilere teşekkür belgesi takdimi ile devam eden etkinlik yemek tadımı ve içecek ikramı ile son buldu.