2016-2017 Bahar Dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı

*Not: Dilekçe örneğine buradan ulaşabilirsiniz

2016-2017 BAHAR DÖNEMİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI

ÖNKAYIT BAŞVURULARI

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı bahar dönemi için Pedagojik Formasyon Sertifika Programı ön kayıt başvuruları  02-12 Ocak 2017 tarihleri arasında Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğrenci İşleri Bürosuna şahsen, posta veya kargo yoluyla yapılacaktır.

Kontenjanlara 3. 4’üncü sınıf ve mezun durumunda olan öğrenciler başvurabilecek olup, yeterli başvuru (20 kişi) yapılmayan bölümler açılmayacaktır. Not: Aksaray Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Yönergesi’nin 5 maddesinin 2’inci bendine göre belirlenen kontenjanların herhangi bir alanda dolmaması durumunda, boş kalan kontenjanlar Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile açılan diğer alanlara aktarılacaktır.

• Aşağıdaki alanlar dışında başvuru alınmayacaktır.
• 12 Ocak 2017 tarihine kadar Ön Kayıt başvurusunda bulunanların başvuruları geçerli olup yeniden ön kayıt işlemi yaptırmayacaklardır.

Başvuran adayların sıralamaları Ağırlıklı Genel Not Ortalamasına göre yapılacaktır. Adayların sıralanmasında akademik genel not ortalamasının eşitliği durumunda ÖSYS yerleştirme puanı daha yüksek olana, eşitlik yine bozulmaz ise doğum tarihi, günümüze daha yakın olana öncelik verilecektir. Programa kabul edilen ve kesin kayıt hakkı kazanan adayların listesi ile yedek listeler Fakültemiz internet sitesinden (http://egitim.aksaray.edu.tr) yayımlanacaktır.

Sıralama öncelikle Not Durum Belgesinde (transkript) belirtilen Ağırlıklı Genel Not Ortalamasına göre (notların çevrilmesinde YÖK Not Dönüşüm Tablosu kullanılacaktır) en yüksek adaydan başlanarak yapılacaktır. Kontenjan sayısı kadar asıl aday, asıl aday sayısının yarısı kadar da yedek aday belirlenerek ilan edilecektir.

Pedagojik Formasyon Sertifika Programı Ücreti 2.054 TL olup iki eşit taksit halinde (1.027 TL) güz ve bahar dönemi başında tahsil edilecektir. İlk taksit, kesin kayıt sırasında alınacaktır. Öğrenim ücretleri, Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılına ait miktarlardır.

Kesin kayıt yaptırdıktan sonra, herhangi bir nedenle devam etmeyen veya kayıt sildirenlere ilgili mevzuat gereği kesinlikle ücret iadesi yapılmayacaktır.

Ön Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

1) Dilekçe (başvuru esnasında Öğrenci İşleri Bürosundan temin edilebilir )

2) Öğrenci olanlar için Öğrenci belgesi, mezunlar için Onaylı Mezuniyet Belgesi, (Yurtdışındaki üniversitelerden mezun olanların diplomalarının denkliği, kayıt sırasında belgelendirilmelidir).

3) Onaylı Transkript (Not Durum Belgesi)

4) Nüfus Cüzdan Fotokopisi

5) Üniversiteye yerleştiği yıla ait ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgesi (Yerleşilen Yüksek Öğretim Programının adının yazdığı yerleştirme sonuç belgesi-ÖSYM yerleştirme sonuç belgesi getirmeyen adayların ÖSYM puanları 0 (sıfır) olarak kabul edilecektir.)

6) Fotoğraf (1 adet)

Ön Kayıt Başvuruları: 02-12 Ocak 2017

Kesin Kayıtlar: 16-20 Ocak 2017

Yedek kayıtlar: 23-25 Ocak 2017

1.dönem dersler: 13 Şubat 2017-28 Mayıs 2017

2. dönem dersler: 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi

NOT: Öğretmenlik Uygulaması dışındaki dersler hafta sonu yapılacaktır. Derslere devam zorunluluğu %70’tir.

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Başvurulacak Alanlar

Konaklama ve Seyahat Hizmetleri

1.Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Öğretmenliği

2.Konaklama İşletmeciliği Öğretmenliği

3.Turizm Öğretmenliği

4.Turizm ve Otelcilik Grubu Öğretmenliği

5.Turizm İşletmenliği Öğretmenliği/Eğitim

6. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Öğretmenliği/Eğitim

7.Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği

8.Turizm İşletmeciliği

9.Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu

10.Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu

11.Turizm ve Otel İşletmeciliği

12.Konaklama İşletmeciliği

13.Seyahat İşletmeciliği

14.Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik

15. Turizm ve Büro Yönetimi

16.Turizm ve Rehberlik

17.Turizm ve Otelcilik

NOT: Yukarıda belirtilen her bir alanda başvuru sayısının 20 kişinin altında kalması durumunda kesin kayıt sırasında bu alana başvuru yapanların kayıtları alınmayacaktır. Ancak; Yeterli kontenjanın dolmaması durumunda birbirlerine yakın alanlar arasında Formasyon Biriminin gerekli bulduğu şekilde sınıf oluşturularak Pedagojik Formasyon Eğitimi verilebilecektir.